BjĂžlsen spesial

Et saftig steinbakt brød med aprikoser, hasselnøtter, rosiner og tranebær.

INGREDIENSER: (Vekt i gram)

Regal Hvetemel Bakeri bulk 2700,0
Regal Bjølsen spesial siktet hvete sekk 2400,0
Regal Spesial fullkornshvete sekk 600,0
ID Rugsur 20 a 1500,0
Salt 25 kg sekk 150,0
Gjær fersk original blå 1 kg 150,0
Vann (Hold igjen) 5400,0

Kjør i til slutt på sakte fart:
Aprikoser tørkede (Del opp) 600,0
Hasselnøtter, hele u/skall (Ristes) 600,0
Rosiner california 300,0
Tranebær 100,0

Total deigvekt: 16300,0

Deigforslag:
Rustikke brød, runde og avlange 750,0
Rustikke småbrød 350,0

Grovhet: 38 %

ARBEIDSBESKRIVELSE:

Deigtemperatur 23-24ºC
Eltetid: 12 + 6 + 2 min
            (nøtter og frukt i de siste 2 min)
Hviletid: 120 min
Rasketid: 35-45 min
Rasketemperatur: I bakeriet
Fuktighet: Tørrask
Dampetid: 3 sek
Steketemperatur: Skyves ved 230ºC steinovn
                          Avbakningstemperatur, 220 - 230ºC
Steketid: Rusitkke brød, runde og avlange
              35-40 min
              Rustikke småbrød
              20-30 min

TILBEREDNING:

Hold igjen vann under eltinga og spe det inn når glutennettet er godt i gang. Frukten og nøttene kjøres inn på sakte fart til slutt. La deigen hvile i smurte bakker og fold deigen et par ganger under hviletiden. Løst håndoppslag, tørrask og skyving rett på herten. Ingen topping, og brødene snittes rett for steik.

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no