Chocolate Truffle cookies

INGREDIENSER

575 g 70 % sjokolade (jeg bruker Callebaut)
200 g hvetemel
3 ss kakaopulver (jeg bruker Valrhona)
1⁄2 ts bakepulver
1⁄2 ts salt
460 g sukker
140 g usaltet smør (romtemperert)
6 store egg (romtemperert)
1 ss vaniljeekstrakt
340 g 70 % sjokoladeknapper eller grovhakket sjokolade

FREMGANGSMÅTE

Jeg bruker varmluft her for da blir kjeksene litt mer fluffy.

Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikrobølgeoven og sett den til side.

Bland sammen mel, kakaopulver, bakepulver og salt og sett det til side.

Ha sukker og smør i en mikserbolle og miks dette fluffy, cirka 3 minutter. Tilsett eggene og miks videre.

Tilsett så den avkjølte sjokoladeblandingen og vaniljeekstrakten og miks videre i 3 minutter. Ta bollen fra mikseren og bland i mel- og kakaoblandingen, etterfulgt av sjokoladeknappene (eller grovhakket sjokolade).

Dekk to stekebrett med bakepapir. Jeg bruker en iskremskje til å forme kuler og legger ca. 9 stykker på hvert brett.

Stek kjeksene i 12–15 minutter. Avkjøl. 

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no