The island of sun

Pain de gêne coco

315 g egg
320 g Pals marsipan 100 g Tine smør
60 g hvetemel
4 g bakepulver
15 g kokos

Marsipan og egg røres godt sammen, tilsett mel, kokos og bakepulver, og tilslutt smeltet smør. Stekes på 160°c i ca 17 minutter.

 

Pâte sablée coco

230 g hvetemel 150 g Tine smør 2,5 g salt
95 g melis

52 g kokospulver 55 g egg

Smør og melis kjøres sammen i piskemaskin, tilsett mel, kokos og salt, eggene tilsettes tilslutt. Deigen kjevles ut, stekes på 180°c i ca 10-12 min.

 

Mousse coco

70 g Tine melk
70 g kokos puré 17 g kokospulver 44 g eggeplomme 25 g sukker
10 g gelatinplater 126 g Tine fløte

Gelatinen legges i bløt i kaldt vann. Melk, kokospurè, kokospulver, sukker og eggeplommer varmes opp til 85°c, tas av varmen og tilsett gelatinen. Avkjøles før du tilsetter lettpisket fløte.

 

Coulis gélifié mangue passion

120 g mango puré
25 g pasjonsfrukt puré 25 g melis
14 g gelatin

Bløtlegg gelatinen i kaldt vann. Mango puré, pasjonsfrukt puré og melis varmes opp, smelt gelatinen i fruktpureen. Fryses i silikonmatter. 

 

Compote cassis

125 g solbærpurè 100 g sukker
4 g Pektin NH

Kok opp solbærpuré med litt av sukkeret, tilsett pektin og resten av sukkeret og kok alt godt sammen. Avkjøles.

 

Coulis cassis

50 g solbær puré 10 g melis

Varm opp solbærpuré med melisen. Avkjøles.

 

Glacage blanc

150 g Tine melk
60 g glykose
25 g gelatin
360 g hvit sjokolade Cacao Barry

Gelatinen bløtlegges i kaldt vann. Kok opp melken med glykose, tas av varmen, tilsett gelatinen og hell blandingen over sjokoladen. Og rør blandingen glatt.

 

Montering:

Kokosmousse fylles i en silikonform, legg på pasjon/mango innlegg, så kokosmousse, fryses.

Moussen vendes ut av formen, og trekkes med hvit sjokoladeglasur. Moussen legges så over på en kokosbunn med solbærcoulis.

Dekoreres med mango coulis, solbær coulis og karamell. 

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no