Kaffe- og sitronduo

Sitron- og mandelspongecake

115 g eggehvite
50 g sukker
30 g Pals kransekakemasse 30 g mandelmel
20 g hvetemel
50 g sukker
Eggehvite fra 1 egg
Finrevet skall fra 1 sitron 15-30 g grovmalte kaffebønner

Pisk opp eggehvitene med 50 g sukker.
Pals kransekakemasse, mandelmel, hvetemel og sukker blandes med eggehvite fra 1 egg og litt av marengsen, blandes til en jevn masse. Vend inn resten av marengsen og tilslutt sitronskall. Massen strykes ut på en silikonmatte. Strø over grovhakkede kaffebønner før steking.
Stekes på 180°C i ca 14 minutter

 

Sitronkrem

2,5 stk gelatinplater 87 g sitronsaft
120 g sukker
3-4 stk eggeplommer 30 g Tine smør

150 g vaniljekrem
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann.

Bland sitronsaft, sukker og eggeplommer i en liten kjele. Varmes opp til 85°C, tas av varmen og siles.

Tilsett gelatinen, avkjøles til ca 40°C før smøret røres inn, vaniljekremen tilsettes tilslutt. Kremen helles i en stålramme som er 3 mm høy med silikonmatte som underlag. Strykes jevnt med ramma. Fryses og kuttes opp i 2,2 cm x 7,2 cm.

 

Kaffefromasje

500 g Tine fløte 100 g kaffebønner

Blandes sammen og la det stå kaldt over natten, fløten siles før bruk.
2 stk gelatinplater
1 dl kaffeinfusert kremfløte 
0,9 dl melk
60 g eggeplomme
25 g sukker
1,75 dl kaffeinfusert kremfløte

Legg gelatinen i bløt i kaldt vann.

Lag en Creme anglaise av 1 dl kaffeinfusert fløte, melk, eggeplommer og sukker, tilsett gelatinen, sil massen og avkjøl til 25 °C (over isbad).

1,75 kaffeinfusert fløte piskes lett, vend inn halvparten av kremen inn i creme- anglaisen og tilslutt resten av kremen.

 

Montering

Kaken monteres lagvis i avlange silikonformer på 2,5cm x 7,5cm, med dybde på ca. 3 cm.

Først et lag tynt med kaffefromasje, deretter legges sitronkremen i som er ferdig delt opp i 2,2cm x 7,2cm.

Metoden repeteres en gang til og man avslutter det hele med et tynt lag kaffefromasj, som strykes jevnt med silikonformen. Frys det hele.

Vend den frosne kaken ut av formen og sprayes med hvit sjokolade.

Spray så med litt gul farge øverst på kaken.

Ha tilbake på frys.

Flytt kakene over på oppkuttede mandel- og sitronspongecake bunner (4 cm x 9 cm).

Pyntes med gule pastilage sommerfugler, som man trykker ut med sommerfugl- utstikkere (fås kjøpt på hobbybutikk, kakepynt). 

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no