Grønn te-mousse

GRØNN TE-MOUSSE

Ingredienser:

1 eggeplomme
8g sukker
60g hvit sjokolade Callebaut
5g gelatinpulver
100g Tine fløte
13g essens av grønn te
Grønn te-blader

 

Fremgangsmåte:

Gelatinpulver legges i kaldt vann

Grønn te-blader kokes opp i fløten i ca. 3 min. avkjøles og siles.

Smelt hvit sjokolade.

Eggeplommene piskes opp med sukkeret og blandes med essensen.

Eggedosisen blandes med sjokoladen, tilsett smeltet gelatin og vend inn lett

pisket fløte

 

SAFTIG SJOKOLADEBUNN

Ingredienser:

50g mørk sjokolade Callebaut
5 stk egg
200g melis

 

Fremgangsmåte:

Eggeplommene piskes opp med halvparten av melisen.

Eggehvitene piskes opp med resten av melisen.

Smelt sjokoladen og bland den med eggedosisen, rør inn en tredel av

marengsen. Vend tilslutt inn resten av marengsen.

Stekes på 180°c i ca 20 min

 

PÆRE I KARAMELL

Ingredienser:

1-2 pærer
60g sukker

 

Fremgangsmåte:

Sukkeret smeltes til karamell, tilsett pærer og la det koke litt.

 

KARAMELLMOUSSE

Ingredienser:

125g sukker
125g Tine fløte
3 stk eggeplommer
12g gelatinpulver
500g Tine fløte (lett pisket)

 

Fremgangsmåte:

Gelatinpulver blandes i kaldt vann

Sukkeret smeltes til karamell, tilsett 125 gr fløte og bland godt. Ta det av

varmen, la det avkjøles noe før eggeplommene og gelatinen tilsettes. Avkjøl

massen noe før lett pisket fløte vendes forsiktig inn.

 

GLASUR

Ingredienser:

Tine kremfløte
Melkesjokolade

 

Fremgangsmåte:

Kok opp fløten, helles over sjokoladen.

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no