Toddy surprise

SJOKOLADEBUNN

grunnoppskrift (1 kapsel)

Ingredienser:

500g mykt Tine smør
440g sukker
500g Cacao Barry Alto el Sol sjokolade
400g egg
140g mandelmel

 

Fremgangsmåte:

Smør og sukker blandes godt, smelt sjokoladen og tilsett den i smørblandingen,

tilsett eggene litt etter litt og vend inn melet til slutt. Stekes i en kapsel på

200°c i ca 10-11 min.

 

Gelatinmasse:

1 del gelatinpulver, 5 deler vann. Svelles.

 

BERGAMOTCURD

Ingredienser:

31,25g bergamotpurè
56,25g sukker
43,75g vann

37,50g vann
12,50 maizena
11,25g eggeplommer
18,75g usaltet Tine smør
7,50g gelatinmasse

 

Bergamotpurè, sukker og vann kokes opp

Vann, maizena og eggeplommer blandes som en jevning og blandes sammen

med pureen. Varmes opp under omrøring til det tykner. Gelatinen smeltes i

blandingen, før smøret røres inn, støpes i silikonformer og settes på frys.

 

ITALIENSK MARENGS

Ingredienser:

175g sukker
37,5g vann

- Kokes til 121C.

100g eggehviter

 

Fremgangsmåte:

Eggehvitene piskes opp når sukkeret er nesten klart, tilsett sukkerlaken i

eggehvitene. Piskes kaldt.

 

SOLBÆRMOUSSE

Ingredienser:

187,5g solbærpurè
67,5g gelatinmasse
375g Tine fløte

 

Fremgangsmåte:

Halvparten av purèen varmes opp med gelatin til denne er smeltet, bland

deretter inn resten av pureen.

Blandingen vendes inn i marengsen og tilslutt vendes lettpisket krem inn.

 

Montering:

Solbærmousse sprøytes i silikonformer, legg i innlegg og tilslutt bunnen, fryses.

Vendes ut av formen, sprayes med hvit sjokolade og dekoreres med snøkrystall.

 

Sjokoladespray:

300g Cacao Barry Blanc Satin
200g kakaosmør
Titanokskid

Smelt sjokolade og kakaofett, tilsett titandioksid til ønsket farge oppnås.

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no