Monicas mango- og pasjonsdrøm

JACONDEBUNN

grunnoppskrift (til 3 plater)

Ingredienser:

500g eggehvite
100g sukker

- Piskes til marengs.

750g egg
675g mandelmel
675g melis

- Vendes i marengs

150g hvetemel
75g smeltet smør

 

Fremgangsmåte:

Pisk eggehviter og sukker til marengs. Egg, mandelmel og melis blandes

sammen, vend inn marengsen, vend inn siktet hvetemel og tilslutt smeltet

smør.

Strykes ut på silikonmatter og stekes på 250°C i 5-7 min.

 

PASJONSGANACHE

Ingredienser:

50g pasjonspurè
25g Tine smør
37,5g sukker
18,75g Tine fløte

- Kokes opp.

56,25g lys Callebaut
56,25g mørk Callebaut

 

Fremgangsmåte:

Pasjonsfruktpure, smør, sukker og fløte kokes opp, helles over sjokoladen og

røres glatt.

 

ITALIENSK MARENGS

Ingredienser:

175g sukker
37,5g vann

- Kokes opp til 121°C

100g eggehviter

 

Fremgangsmåte:

Eggehvitene piskes opp når sukkeret er nesten klart, tilsett sukkerlaken i

eggehvitene. Piskes kaldt.

 

MANGO-/PASJONSMOUSSE

Ingredienser:

125g mangopurè
62,5g pasjonspurè
67,5g gelatinmasse
375g Tine fløte

 

Fremgangsmåte:

Gelatinmasse smeltes i pasjonsfruktpureen, bland så inn mangopureen. Dette

vendes inn i marengsen og tilslutt vendes lettpisket fløte inn.

 

Montering:

Sjokoladeganache sprøytes på bunn og settes på frys. Mango-/pasjonsmousse

sprøytes i silikonformer, før bunn med ganache snus og legges på toppen,

fryses. Vendes ut av silikonformen, sprayes med lysgrønn sjokolade og

dekoreres med pasjonsfrukt ganache, sommerfugl og små blomster.

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no