Cookies

INGREDIENSER

brunt sukker 10 kg
sukker 7 kg
tine smør 10 kg
egg 3 kg
vanilje sukker 300 gr eller etter ønske
salt 60 gr
natron 150 gr ( dette kan justeres etter hvor mye du vil at de skal flyte ut)
hvetemel 20 kg.

 

14 liter med fyll feks nøtter sjokolade(justeres etter hvor mye dere vil i)

 

FREMGANGSMÅTE

Her kan fyllet være alt mulig, alt etter smak og behag, prøv gjerne peanøtter (da bør en gjerne sløyfe saltet i deigen) alle former for sjokolade biter, non stopp, nøtter, krydder, her er det bare fantasien som begrenser. Mørk sjokolade og ristede hasselnøtter er kjempe godt.

Denne lager vi en stor spiral elter, skal den rulles opp for hånd i pølser å kappes i biter er det lettest hvis den ikke eltes for mye. Trikset her for å spare tid er å bruke bollemaskin (vi har en Rex bolle automat), hvor jeg kobler ut rundvirkeren , slik at maskinen bare presser ut seks kantede deigemner på ca. 70 gram. Stable disse på plater,  tett i tett, og oppå hverandre med papir mellom. Pakkes i plast. Disse kan stå på frys i mange uker. Stekes etter behov.

 

Denne resepten kan du gjøre mye med, den kan du også lage gluten fri (bruk litt mindre glutenfritt mel), og melkefri ved å bytte til margarin. Eller begge deler.

 

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no