Limeostekake

 

Limeostekake

1000 g TINE Kesam

400 g sukker som deles i to deler à 200 g

6 stk eggeplommer

12 pl. gelatin

6 stk eggehviter

1000 g TINE Kremfløte, pisket

1 stk saft og skall av lime

 

Pisk en del sukker med eggeplommer til eggedosis.

Pisk eggehvite og den andre delen av sukkeret stivt.

Tilsett saft og sest av lime til eggedosisen.

Tilsett kesam i eggedosisen og pisk i ett minutt.

Tilsett gelatin i eggedosisen.

Vend inn pisket krem og deretter innpisket eggehvite.

Fylles i halvkuler og settes på frys.

Kakene tas ut etter behov. Sprøyt litt pisket krem på bunnen av en halvkule og lim på en annen halvkule. Kulen settes på et grillspyd eller lignende, og dyppes i gelé tilsatt limeskall.

Avhengig av gelétypen kan kulen nå fryses og brukes når det passer.

 

Limegelé

750 g vann

250 g limejuice

100 g sukker

20 pl gelatin

 

Kok opp sukker med limejuice og vann.

Ta av platen og tilsett gelatin.

Fyll i gastrobakk eller andre former og sett kaldt.

Stikk ut deler etter behov.

Tips! Man kan godt bruke litt grønn konditorfarge for å fremheve limefargen.

 

Kjeksbunn

250 g kjeksbrudd

200 g TINE Smør, usaltet,

kanel og vanilje etter ønske

 

Bland sammen smør og kjeksbrudd.

Tilsett krydder etter ønske.

 

Vaniljekrem

Bruk TINE Bakefast Vaniljekrem – klar til bruk.

 

Montering

Legg en porsjonskakering eller annen form på et rett underlag.

Fyll bunnen med kjeksbrudd og press litt sammen.

Sprøyt et lag med vaniljekrem på kakebunnen og fjern ringen med hjelp av en kniv.

Legg et lag med limegelé på vaniljekremen og topp det hele med en ostekakekule.

 

 

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no