Mandelkrem-mousse

Mandelbunn

(Biscuit sacher amande)

125 g mandelmel
125 g sukker
150 g egg
150 g eggeplomme
50 g mandelpuré
75 g hvetemel
4 g bakepulver
225 g eggehvite
90 g sukker
75 g smør

Fremgangsmåte:

1. Pisk sammen mandelmel, 125 g sukker, egg, eggeplomme og mandelpuré.

2. Pisk eggehvite med 90 g sukker.

3. Bland eggehvitene sammen med massen fra punkt nr. 1 og tilsett siktet hvetemel og smør.

4. Hell massen i en form på 36 x 56 cm og stek den på 170 grader i 14 minutter.


Mandelkremmousse

(Creme Supreme Amande)

210 g fløte
210 g melk
1 vaniljestang
100 g mandelpuré
90 g eggeplomme
115 g sukker
8 g maisennamel 
14 g gelatin
600 g pisket fløte

Fremgangsmåte:

1. Kok opp fløte, melk, mandelpuré og vaniljestang.

2. Tilsett eggeplomme, sukker og maisennamel.

3. Tilsett gelatin og rør godt.

4. Når blandingen er rundt 5 grader, vend inn pisket fløte

5. Fordel massen i porsjon savarin-silikonformer og sett de på frys.

 

Skogsbærcoulis

(Coulis  fruits des  bois)

500 g skogsbærpuré
40 g sukker 
8 g gelatin

Fremgangsmåte:

1. Bland puré og sukker, og varm det opp til 40 grader.

2. Tilsett gelatin.

 

Montering

1. Ta de frosne moussene ut av formene og legg dem på et brett. Spray dem med hvit sjokolade blandet med kakaosmør (60 % sjokolade / 40 % kakaosmør).

2. Kutt mandelbunnen i firkanter som er litt bredere og lengre enn diameteren på moussen. Spray disse også lett med hvit sjokolade og kakaosmør.

3. Legg de sprayede moussene på mandelbunnene og fyll hullet i savarinformen med skogsbærcoulis.

4. Pynt med friske bjørnebær, bringebær, rips og sjokoladedekor.

 

 

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no