Hasselnøttmousse med aprikos

Financierbunn med hasselnøtter

120 g mandelmel
20 g invertsukker
270 g sukker
80 g hasselnøtter
200 g eggehvite
200 g smør
150 g hasselnøttpasta fra Piemonte

 

Bland sammen mandelmel, invertsukker, sukker, hasselnøtter og eggehvite. Varm alt til 40°C under omrøring.

Tilsett hasselnøttpasta og smeltet smør.

Fyll massen i to former på 18 cm omkrets og to former på 24 cm.

Stek på 180°C i 12-15 minutter.

 

 

Krønsjy hasselnøttpraliné

100 g hasselnøttpasta fra Piemonte
30 g melis
70 g melkesjokolade
75 g ristet og hakkede hasselnøtter  

 

Smelt sjokoladen.

Tilsett hasselnøtt-pralinepasta, melis og hakkede hasselnøtter.

Fordel et tynt lag av massen på hver av de ferdigstekte kakebunnene.

 

 

Aprikoscoulis

500 g aprikospuré
40 g sukker 
8 g gelatin

 

Bland puré og sukker, og varm det opp til 40°C.

Tilsett gelatin.

Hell coulisen i to runde former på 14 cm og to runde former på 20 cm.

 

 

Hasselnøtt bavaroise/mousse:

 

Creme Anglaise

250 g melk
250 g fløte
50 g sukker
120 g eggeplomme

 

Kok opp melk og fløte, og tilsett eggeplomme og sukker. 

Kok opp under omrøring til 85°C.

 

Ingredisenser bavaroise:

600 g Creme Anglaise
12 g gelatin
400 g pisket fløte
200 g hasselnøttpasta fra Piemonte
100 g melis

 

Bland Crème Anglaise med melis og hasselnøttpasta.

Tilsett gelatin.

Når blandingen er rundt 40°C, bland inn pisket fløte.

 

Montering: 

Fyll i halvparten av hasselnøtt-bavaroisen oppå kakebunnen med den krønsjye hasselnøttpralineen.

Legg på den frosne «disken» med aprikoscoulis.

Etterfyll/fyll opp med mer hasselnøtt-bavaroise og sett kaken på frys.

 

Hasselnøtt glasur

825 g fløte
33 g gelatin
2395 g de Nappage Crystal
250 g vann
1650 g Hasselnøttpraliné 

 

Kok opp fløte og tilsett gelatin.

Varm opp Nappage Crystal med vann.

Bland fløte, Nappage Crystal og hasselnøttpraliné. 

Miks det godt sammen med stavmikser.

Glasuren brukes når den er rundt 25°C.

Kaken pyntes med ristede/karamelliserte hasselnøtter, aprikos og sjokoladedekor.

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no