Cremé brûlée

Tilbered denne desserten kvelden før, så alt du trenger å gjøre er å karamellisere toppingen med søtstoffet før middagsserveringen. Servér sammen med sommerlige frukter som melon, vannmelon, fersken, kiwi og jordbær.

 

INGREDIENSER:
2½ dl helmelk 
6 ss tørrmelkpulver 
1 klype natriumredusert salt
1 strimmel (2,5 cm) appelsinskall
1 bit (2,5 cm) kanelstang
1 ts vaniljesukker (helst med ekte vanilje)
4 ss SmartSweet
2 store eggeplommer

Varm ovnen til 150°C.

 

Fremgangsmåte:
Ha melk, tørrmelk og salt i en liten kjele på middels varme. Varm opp til 90°C eller til små bobler formes rundt kanten (skal ikke koke), og rør av og til. Ta kjelen av platen og rør inn appelsinskall og kanelstang. Legg på lokk og la trekke 10 minutter. Sil melkeblandingen gjennom et dørslag over en bolle, og kast eventuelle klumper. Rør inn vaniljeekstrakt.

Ha 2 ss SmartSweet sammen med eggeplommer i en middels stor bolle, og bland godt. 

Hell melkeblandingen gradvis over i eggebollen, under konstant kraftig omrøring. Fordel melkeblandingen på to grunne serveringsskåler (200 g). Sett skålene i en 30 x 20 cm ildfast form fylt med 2 ½ cm varmt vann. La stå i ovnen ved 150°C i 40 minutter, eller til innholdet så vidt beveger seg når skålene berøres. Ta skålene ut av vannbadet og sett til avkjøling på rist. Dekk til og sett til avkjøling minst 4 timer eller natten over.

Dryss evt. de resterende 2 ss. SmartSweet  jevnt over toppen av brûléene. Varm med en kjøkkengassbrenner, ca. 5 cm fra overflaten av hver skål, ved å bevege brenneren frem og tilbake til søtstoffet har smeltet og blitt karamellisert (ca. 1 minutt). Server innen 1 time.

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no