Rabarbramousse, jordbærcoulis og mandelbunn i glass

Mandelbunn
(Biscuit amande)

Ingredienser:
90 g melis
90 g mandelmel
125 g egg
165 g eggehvite
40 g sukker
25 g mel
20 g smeltet smør

 

Pisk sammen melis, mandelmel, og egg.

Pisk eggehvite og sukker.

Bland de piskede eggehvittene sammen med blandingen av melis, mandel og egg.

Tilsett så mel og smeltet smør og bland godt.

Stek massen i en 40 x 60 cm form på 200°C i 10 minutter.

 

 

Jordbærcoulis 
(Coulis de fraises Mara des bois)

Ingredienser:
500 g Mara des bois jordbærpuré
40 g sukker
8 g gelatin

 

Bland puré og sukker, og varm det opp til 40°C.

Tilsett gelatin 

 

 

Rabarbramousse
(Mousse Rhubarbe)

Ingredienser:
500 g rabarbrapuré
15 g gelatin
750 g pisket fløte
200 g italiensk marengs
50 g sukker

 

Lag en italiensk marengs av 200 g sukker og 100 g eggehvite.

Bland sammen puré og sukker, varm opp til 40°C og tilsett gelatin.

Bland deretter sammen italiensk marengs, puréblandingen og pisket fløte.

 

Pisket rabarbra «marengs»
(«Meringue» Rhubarbe)

Ingredienser:
14 g gelatin
70 g vann
160 g sukker
365 g rabarbrapuré

 

Bland sammen gelatin og vann

Varm opp sukker og puré til 100°C, tilsett gelatin og vann, og sett blandingen på kjøl.

Når blandingen er kald, pisk den opp i 40 minutter. Hell den så over i en firkantet silikonform og sett den på frys. 

Den deles deretter opp i passe store firkanter til pynt på toppen av desserten.

 

Montering av dessert i glass:

Start med biter av mandelbunn, deretter coulis, så mousse og gjenta dette to ganger. 

Pynt med firkanter av pisket rabarbra-«marengs» og skiver av friske jordbær, mynte og coulis på toppen.

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no