Manitoba Focaccia

 

Manitoba-området i Canada består av åpne sletter, tusenvis av krystallklare innsjøer og mye skog. Dette området sies å være et av verdens beste områder for å dyrke «sterk» hvete med god bakekraft – på en helt naturlig måte!

 

Manitoba-melet er robust og spesielt godt egnet til å tåle høyt vannopptak og lange liggetider – noe som igjen gir ekstra god smak og holdbarhet. 

 

Ingredienser:
10 000 g vann

12 000 g Manitoba mel

1 000 g Potetgranulat

500 g ID Hvetesur 60 i

300 g Idun fersk gjær original

300 g salt

400 g olivenolje

150 g Prosedura

 

Totalt deigvekt: 24 650 g

Antall enheter: 164

Enhetsvekt: 150 g

 

Arbeidsbeskrivelse

Deigtemperatur 25°C

Eltetid6+5 min.

Hvilketid 60 min.

Rasketid 60 min.

Rasketemperatur 37°C

Fuktighet 75 % RH

Dampetid 5 sek.

Steketemperatur 210°C Skyves ved 220°C

Steketid 18-20 min.

 

Tilberedning

Bland alle ingrediensene, men hold igjen saltet og ca. 1 000 g av vannet. Vannet tilsettes litt etter litt mot slutten av eltetiden. Saltet tilsettes med siste rest av vannet ca. 2 min. igjen av eltetiden. 

 

Etter hviletid formes focaccian etter eget ønske, men bruk gjerne aluformer eller langpanne. 

Smaker ekstra godt med rosmarin og gourmetsalt på toppen.

 

 

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no