Konfekt med salt karamell

Krokant
250 g sukker
75 g smør
1/2 vaniljestang
1 kanel hel
Zest fra en hel appelsin

Fremgangsmåte:
Sukker karamelliseres, deretter tilsettes smør.
Kokes til massen ha en glatt konsistens.
Tilsett vaniljestang, kanel og appelsinzest.
Helles på en silpatmatte, avkjøl og deretter kuttes i biter.

Salt karamell
160 g sukker
450 g fløte
500 g melk sjokolade
50 g smør
Salt etter behov og ønske

Fremgangsmåte:
Lag direkte karamell med sukker, tilsett fløte.
Kok opp og helles over sjokoladen i 3 deler.
Bruk stavmikser for å oppnå en emulsjon.
Smak til med salt.

Crispy bunn
100 g feulletin
250 g praline
90 g melkesjokolade
25 g mørk sjokolade 55 %
15 g kakaosmør

Fremgangsmåte:
Alt mikses sammen i en robot coupe.

TIPS
Her har jeg skvettet gul og oransje sjokolade inn i konfektformen før jeg sprayet den med sort spray.

 

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no