Hvit sjokolade, ingefær og sitron

MAZARINBUNN MED BRINGEBÆR OG BLÅBÆR
Hvit sjokolademousse
270 g melk
4 bl. gelatin
450 g hvit sjokolade
380 g fløte

Fremgangsmåte:
Kok opp melk.
Tilsett bløtlagt gelatin.
Helles i 3 deler over sjokoladen, emulsjon med stavmikser.
Mellom 35-40°C vend inn pisket krem.

 

INGEFÆRSITRON-KARAMELL
250 g sukker
75 g smør
1/2 stk. vaniljestang
Litt syltet ingefær
Zest fra en halv sitron

Fremgangsmåte:
Karameliser sukker.
Tilsett smør, kokes opp og sikt.
Kok opp massen en gang til, tilsett vanilje, ingefær og sitronzest.
Helles på en silpatmatte og avkjøl.
Når massen er avkjølt- kjøres den i biter i en robot coupe.

Mazarinbunn
250 g marsipan råmasse
250 g sukker
250 g smør
250 g egg
50 g hvetemel
250 g ferske bringebær og blåbær blandet

Fremgangsmåte:
Pisk smør og sukker hvit
Tilsett marsipan råmasse
Tilsett et egg om gangen
Vend inn mel
Vend inn bær
Stekes ved 160-180°C til gylden farge.

Glasur
200 g fløte
400 g hvit sjokolade
30 g glykose
3 bl. gelatin
Titandioksid

Fremgangsmåte:
Kok opp fløte og glykose.
Tilsett bløtlagt gelatin.
Helles i 3 deler over sjokoladen, emulsjon med stavmikser.
Tilsett titandioksid til ønsket farge.

TIPS
Her har jeg sprayet sjokolademoussen med hvit sjokolade farget med titandioksid.

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no