Eplebrød

500 g vann, kaldt
5 g gjær
450 g hvetemel
250 g rugsurdeig
20 g havsalt
15 g malt kanel
150 g epler, utkjernet og oppskåret (8 deler
pr. eple)
75 g hasselnøtter
75 g mandelflak

Bland alle ingredienser unntatt epler, nøtter og mandel i eltemaskin. Elt ca 4 minutter på lav hastighet. Når deigen er gått sammen, øk hastigheten og elt i 8 minutter. Ta glutentesten. Tilsett resterende ingredienser og bland på lav
hastighet i 3 minutter. Legg deigen i en innoljet plastbolle og la den stå i 2 timer.
Legg deigen på melet bord og del den i to avlange biter. Vri bitene noen ganger og legg på plate. Dekk deigen med plastfolie og la den stå i 2 timer.
Sett ovnen på 240°C og la den bli varm.
Sett inn brødene, senk temperaturen til 210°C og stek i 35-40 minutter.
Åpne ovnsdøren og slipp ut dampen etter 20 minutter. Kontrollér at brødets kjernetemperatur er 98°C. La brødene avkjøle på rist.

Foto: Rickard Rönnerstam

 

 

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no