Brød med ristet rug

DAG 1:
Fordeig
250 g vann, kaldt
190 g fint rugmel
3 g gjær

DAG 2:
25 g fint rugmel
25 g havregryn
560 g vann, kaldt
775 g hvetemel
37 g honning
10 g gjær
30 g havsalt

DAG 1:
Bland alle ingrediensene i en bolle og dekk til med plastfolie. La den stå i 12-15 timer i romtemperatur.

DAG 2:
Sett ovnen på 200°C. Legg rugmel og havregryn i en langpanne. Ristes i ovnen til de blir mørke, ca 25 minutter. Rør om av og til. Avkjøles.
Blant fordeigen med alle ingrediensene utenom saltet i en eltemaskin. Kjør ca. 4 minutter på lav hastighet.
Øk hastigheten og elt i cirka 5 minutter. Tilsett saltet og elt i 5 minutter. Ta glutentesten. Legg deigen i en innoljet plastbolle og la den stå i 1 time.
Legg deigen på et melet bord og del den i to biter.
Rundriv forsiktig og legg med skøyten ned i melete kurver. Dekk til med plastfolie og la den stå i 1-1,5 timer.
Sett ovnen på 250°C, sett inn en langpanne i bunnen på ovnen og la ovnen bli varm. Slå opp brødene på plata, sett dem i ovnen og legg to isbiter i langpannen. Senk temperaturen til 220 °C og stek i 35-40 minutter. Åpne ovnsdøren og slipp ut dampen etter 20 minutter. Kontrollér at brødets kjernetemperatur er 98°C. La den avkjøle på rist.

 

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no