100 % NORSK GROVBRØD

Et tradisjonelt norsk grovbrød med god saftighet og mye smak. Vi har i
denne oppskriften røstet frøene før de er tatt med i bløtleggingen som
ligger fra dagen før. Dette gir et grovbrød som holder lenge og hvor
frøene virkelig setter smak på produktet.
Alle kornråvarene i dette brødet er basert på 100 % Norsk-Serien til
Lantmännen Cerealia og er følgelig kun av norsk opprinnelse.

INGREDIENSER:
Bløtlegg over natten på kjøl:
3000 gr vann
1300 gr 141896-Regal 100% Norsk Sammalt Rug mellomgrov
500 gr 141902-Regal 100% Norsk Havregryn store
350 gr 141903-Regal 100% Norsk Kruskakli
600 gr 42001-Solsikkekjerner røstet
600 g 42035-Gresskarkjerner røstet
600 gr 30402-ID Hvetesur 60
200 gr 47025-Salt 25 kg sekk

Påslag:
4700 gr vann
3350 gr 141877-Regal 100% Norsk Siktet Hvetemel
4000 gr 141878-Regal 100% Norsk Sammalt Hvete fin
500 gr 141904-Regal 100% Norsk Byggmel
300 gr 18444-Rapsolje
250 gr 8001-Gjær fersk original blå 1 kg

Deigtemperatur: 25°C
Eltetid: 10+8 min
Hviletid: 90 min
Rasketid: 45 min
Rasketemperatur: 32°C
Fuktighet: 75% RH
Dampetid: 20 sek
Steketemperatur: Skyves ved 250°C
Avbakningstemperatur: 210°C
Steketid: 750 gr brød i form 40-45 min

TILBEREDNING:
Bland bløtleggingen godt og sett på kjøl til neste dag. Bland så alle råvarene inkludert bløtleggingen og elt sakte i 10 minutter, - og så fort i ca. 8 minutter eller til deigen blir smidig og glatt.
Stekes i form med gresskarkjerner og solsikkekjerner som dekor.

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no