ROBUST

Grovbrød bakt med ROBUST

2 200g Vann
1 660g Møllerens ROBUST siktet hvetemel
840g Møllerens Sammalt hvete 30
820g Møllerens Sammalt rug 30
100g Møllerens Gresskarkjerner
100g Møllerens 6-korn blanding
55g Salt
150g Møllerens Premium Rustikk
80g Gjær (50 g ved lengre deigføring)
50g Møllerens Bas light flytende Rugsur

Dette er en resept på grovt brød. Istedenfor å bruke bakemel og tilsatt gluten benytter vi ROBUST og Møllerens Premium Rustikk.
Grunnet det sterke gluten-nettverket holder deigen seg stabil også på lange deigføringer.

Tilberedning:
Bland alle ingrediensene og elt deigen sakte til den begynner å bli elastisk (8-10 min). Stram opp deigen på hurtig fart i 2-3 min avhengig av eltemaskin. Anbefalt
deigtemperatur er ca. 26 °C.
Deigen bør ha 15-20 minutters hviletid før den deles opp i deigemner og rundvirkes.
Deretter 10-15 min hviletid før emnene slås opp på maskin eller for hånd. Dekoreres etter eget ønske.
Selv om Robust er et kraftig mel baker det rolig. Et langsgående snitt på brødene gir et fint og rustikt utseende. Skyves på steinovn ved 230 °C og stekes på 225 °C i ca. 30-35 min (750 g brød).
For de som ønsker en deig med høyere vanninnhold er det mulig slik som resepten er bygget opp.

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no