Fullkornrundstykker

Til ca. 20 rundstykker

 

450 g     sammalt hvetemel

180 g    siktet hvetemel

10 g       gjær

375 g     vann

120 g     surdeig

68 g       usaltet smør

5 g          bakehjelpemiddel (valgfritt)

10 g       salt

 

Elting

Ingrediensene unntatt salt blandes og eltes i eltemaskin eller kjøkkenmaskin med eltekrok. Elt i 3 minutter ved lav hastighet, deretter i 10 minutter ved middels hastighet; tilsett saltet 5 minutter før deigen er ferdig eltet.

 

Utforming

Del deigen i ca. 20 emner à 80 g og legg disse i små trekurver.

 

Heving

I heveskap ved 24°C.

 

Steking

Dryss hvetemel over rundstykkene, snitt overflaten med saks og stek i herteovn: ved 240°C (undervarme) og 260°C (overvarme) i 15 minutter. Alternativt kan rundstykkene stekes i vanlig ovn ved 250°C. 

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no