ANANASFRISTELSE

1. Mandel- og kokosmarengs
TIL CA 10 PORSJONER

120 g malte mandler
300 g kokospulver
420 g melis
450 g eggehviter (15 stk.)
150 g sukker

FREMGANGSMÅTE
Bland sammen malte mandler, kokos og melis. Sikt det hele.
Pisk eggehvitene, rør så i melis før hvitene piskes stive. Rør mandel- og kokosblandingen i eggehvitene. Fordel på 1,5 stekeplate på 40 x 60 cm og stek ved 170 °C i ca. 25 minutter.

2. Pannestekte ananas
TIL CA 10 PORSJONER
2 ananas
Nok sukker, rom

FREMGANSMÅTE
Skrell ananasene og skjær dem i små terninger. Stek terningene i stekepanne med litt vann og sukker over sterk varme. Deglaser med rom.

3. Ananasmousse
TIL CA 10 PORSJONER
Ananaskrem
1 kg ananas fruktkjøtt
210 g eggeplommer (10 stk.)
340 g sukker
80 g vaniljekrempulver
------
480 g smør (240 + 240)
60 g rom
540 g vispet krem

FREMGANGSMÅTE
Lag en krem av eggeplommer, sukker, vaniljekrempulver og ananasfruktkjøtt. Rør deretter 240 g smør i den varme kremen, og bre denne ut på plastfolie. Avkjøles til 24 °C.
Visp sammen det resterende smøret og kremen med elektrisk mikser. Rør i rom og den vispede kremen. Bre over desserten umiddelbart.

4. Luftig limekrem
TIL CA 10 PORSJONER
375 g limesaft
255 g fløte
270 g eggeplommer (14 stk.)
100 g sukker
45 g vaniljekrempulver
70 g gelatinmasse (10 g 180 Bloom gelatinpulver blandet i 60 g vann)

Italiensk marengs
370 g sukker (270 +100)
100 g glukose
100 g vann
400 g eggehvite (14 stk.)

LIMEKREM
Kok opp limesaften og fløten hver for seg, og bland dem deretter sammen. Pisk eggeplommene og sukkeret hvitt, rør først i vaniljekrempulveret, deretter blandingen av limesaft og krem. Kok opp det hele og la koke i ca. 3 minutter før gelatinmassen røres i.

ITALIENSK MARENGS
Visp eggehvitene og det resterende sukkeret hvitt. Kok 270 g sukker med glukosen og vannet til 120 °C, tilsett deretter blandingen i en tynn stråle i de stivpiskede eggehvitene og visp det hele sammen.

FREMGANGSMÅTE
Rør den varme marengsen i den varme kremen. Hell på ananasterningene med det samme.

5. Crumblekjeks
TIL CA 10 PORSJONER

2,1 kg stekt crumble
200 g puffet ris
240 g praliner
460 g smeltet lys dekksjokolade

FREMGANGSMÅTE
Knus crumblen med et kjevle til den får en sandaktig konsistens, og hell dette i en stålbolle. Tilsett øvrige ingredienser og bland med slikkepott. Bre blandingen med en spiseskje i kakeringer med 22 cm diameter og 2 cm høyde.

Crumble
Ingredienser til grunnoppskrift
1 kg hvetemel
700 g smør
600 g sukker
200 g malte mandler
40 g kirsch
12 g malt kanel

Fremgangsmåte
Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin ved lav hastighet til massen får en sandaktig konsistens. Bre crumblen over tre stekeplater (40 x 60 cm) og stek ved 180 °C i ca. 25 minutter.

6. Sjokoladespray til sprøytespistol
TIL CA 10 PORSJONER
Gul spray
500 g kakaosmør
Nok oppløselig gul konditorfarge

Mørk spray
250 g kakaosmør
500 g mørk dekksjokolade
1 dråpe oppløselig rød konditorfarge

FREMGANSMÅTE
Se fremgangsmåte for rød spray side 97.

 

 

Fra nederst til øverst:
1. Crumblekjeks
2. Mandel – og kokosmarengs
3. Pannestekte ananasterninger
4. Luftig limekrem
5. Ananasmousse

 

Ferdigstillelse og servering

 Legg en bunn med mandel- og kokosmarengs i en kakering med 22 cm diameter og 2 cm høyde.  Dekk med pannestekte ananasterninger, deretter med limekremen.  Sett til hurtig avkjøling (i fryseren e.l.)

 Ta marengsbunnen ut av ringen, og legg den på en bunn av crumblekjeks slik at limekremen kommer i kontakt med kjeksen. Legg ananasmoussen på toppen med sprøytepose, og sett til hurtig avkjøling. Spray så først med gul spray, deretter med mørk spray. Bruk sprøytepistol.

 Legg en bunn med mandel- og kokosmarengs i en kakering med 22 cm diameter og 2 cm høyde.  Dekk med pannestekte ananasterninger, deretter med limekremen.  Sett til hurtig avkjøling (i fryseren e.l.)

 Ta marengsbunnen ut av ringen, og legg den på en bunn av crumblekjeks slik at limekremen kommer i kontakt med kjeksen. Legg ananasmoussen på toppen med sprøytepose, og sett til hurtig avkjøling. Spray så først med gul spray, deretter med mørk spray. Bruk sprøytepistol. 

 

 

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'd20547'@'gowron.nettstudio.no' (using password: YES)

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no