SuperTips for den uheldige baker!

Når man lager rundstekte brød, og har vært uheldig med rasken/hevingen, man ser at brødene burde ha vært satt inn i ovnen for 15-20 min siden, da vil brødene mest sannsynlig "flate" litt ut når man steker de.

les mer

Dynk bunnene!

Alle bløtkaker blir bedre om sukkerbunnene dynkes godt før du monterer kaken. På den måten før du ikke bare en mye bedre bunn å dynken tilfører også masse god smak. Dynk fungerer også godt i mange andre kaker enn bløtkaker, men det er viktig å tilpasse dynken til smakene i kaken ellers.

les mer

Saftig brød

Hva er det som gjør at du får et saftig brød?
Det er hvor mye fuktighet sitter du igjen med i ferdig stekt brød.
Her er noen raske tips:

les mer

Gjær

Gjær er en levende sopp, og som alle levende organismer trenger den mat når den skal jobbe. Den livnærer seg på vann og stivelsen fra melet. Hvis du vil at gjæren skal jobbe ekstra hardt, kan du gi den litt sukker i tillegg til stivelsen som allerede finnes i melet, gjerne i form av maltekstrakt, sirup eller honning.

les mer

Bakerens prosent

en annerledes måte å jobbe med oppskrifter på.

Hvordan jobber du med oppskriftene dine? Hvordan tenker du? I et bakeri er kanskje oppskriftene eller reseptene selve signaturen til bedriften. Det er gjerne disse bakeren er mest redd for at skal komme på avveie og det knytter seg ofte en vesentlig grad av hemmelighetskremmerier rundt bakerens møte å blande ingrediensene på. Dette kan både være innbringende og morsomt for både baker og kunde.

les mer

Slik får du et saftig og holdbart produkt

Jo mer vann/væske du greier å beholde i produktet; jo mer saftighet og bedre holdbarhet! Hva gjør at fuktigheten blir værende i produktet?

les mer

Bakerens brødstenger og brødkrutonger

Møllerens har et tips som er perfekt alene til kald drikke eller som tilbehør til salat.

les mer

Hvitløksbrød

Møllernes kommer med et perfekt tilbehør til sommermat.

les mer

Fordeiger - Nyttige verktøy for bakeren

Nyttig tips om fordeiger fra André Løvaas (Baker hos NOFIMA).

les mer

Vest Vind Media AS, Bruhagen, 6530 Averøy | Telefon: 71 51 34 70 | post@vestvind.no | Redaksjon/annonsesalg: Vest Vind Media AS | Telefon: 71 51 34 70
Redaktør: Oddbjørn Roksvaag | 906 22 158 | oddbjorn@vestvind.no